THE GOOD, THE BAD, THE UGLY…AND THE TRUTH?!
Een beetje in het wilde weg schieten is in de tandheelkunde nooit een goed idee, al helemaal niet in de restauratieve tandheelkunde. Maar soms weet je het even niet. Is de bruxist wel gebaat bij keramiek? Is in dit digitale tijdperk composiet nog up-to-date? Hoe past mijn plan voor een element in het totaalplan van deze mond? En waar ga ik in hemelsnaam beginnen met het herstel?
Zwart-wit of grijs?!
Tijdens Restauratief OPEN 2022 ontdekt u dat de keuzes bij restauratieve tandheelkunde niet altijd zo zwart-wit zijn. Sterker nog: dat het grijze gebied ook interessante opties bevat! In een informele setting duelleren de bevlogen topsprekers dr. Paul de Kok, dr. Bas Loomans, Edris Rasta met u gedurende anderhalve dag over the good, the bad and the ugly én the truth daarachter. Want aan dogma’s geen gebrek in de restauratieve tandheelkunde! Maar wat is úw behandelfilosofie, welke stip zet u met uw patiënt aan de horizon? Welke keuzes kunt u met uw patiënt maken om tot een voorspelbaar, duurzaam behandelplan te komen?
Casuïstiek en interactie
Aan de hand van uitdagende casuïstiek bespreekt u samen met de sprekers én met andere deelnemers verschillende opties en zienswijzen. Dat gebeurt in kleine groepen, waardoor onderlinge interactie gegarandeerd is. De casuïstiek wordt afgewisseld met voordrachten door de sprekers, waarin de wetenschappelijke en de klinische kant van het vak gelijk aan bod komen. Want hoe houdt u uw vakmanschap prikkelend, welke zingeving is voor u onvoorwaardelijk om zorg te kunnen blijven leveren die dicht bij u staat?
Eigenzinnige thema’s
De drie sprekers hebben voor hun presentaties ieder een eigenzinnig, maar vooral ook praktisch doeltreffend en ongetwijfeld herkenbaar thema gekozen.
Get back on track!
Na tijden van ‘binnen bijscholen’ mogen we straks weer op locatie. Get back on track met Restauratief OPEN 2022. En ontdek wat úw waarheid is binnen the Good, the Bad and the Ugly van de restauratieve tandheelkunde…
Schrijf u snel in, want het aantal deelnemers is beperkt!
Dr. Paul de Kok
Gebitsherstel met keramiek: indicatie, preparatie, cementatie
Elementen herstellen met keramiek vormt voor veel tandartsen een uitdaging. Het zijn doorgaans fraaie, duurzame, maar ook kostbare restauraties met vele opties die voor onzekerheid kunnen zorgen. Welke soort keramiek en welk cement heb ik nodig? En wanneer kies je voor een partiële of volledige omslijping? Hoe zit het met minimaal invasief werken en hoe zorg ik dat mijn restauraties niet loskomen? Is er überhaupt nog een indicatie met de huidige mogelijkheden met composiet?
Paul geeft tijdens deze kleinschalige, interactieve en intensieve cursus inzicht in deze vraagstukken met zijn wetenschappelijke en praktische kennis op het gebit van indirecte restauraties. Dit zal deels gebeuren in de vorm van een voordracht, maar vooral door het bespreken van echte patiëntcasussen. Zo ontstaat inzicht in de overwegingen voor het indicatiegebied van keramiek, de randvoorwaarden waaraan de patiënt en zijn mond moeten voldoen en het stappenplan wat noodzakelijk is om tot een voorspelbaar eindresultaat te komen.
Prof. dr. Bas Loomans
Waar heeft uw patiënt behoefte aan?
De kracht van een juiste risico-inschatting
Welk motto vormt het uitgangspunt van uw restauratieve behandeling: ‘het materiaal staat centraal’ of ‘de patiënt staat centraal’? Bij de eerste optie kunt u een optimale proeve van eigen kunnen afleveren. De vraag is echter in hoeverre uw patiënt behoefte heeft aan zulke ‘all the way’ tandheelkunde, zoals veel te bewonderen op Facebook en Instagram. Immers, moet de indicatie van een behandeling niet juist centraal staan en het materiaal zich hierop aanpassen? Wat is de invloed van patiëntfactoren hierbij? Wat te doen als een patiënt zijn gebit extreem gebruikt: voldoet dit dan aan de gemiddelde criteria? Wat is de rol van een laag- dan wel hoogrisicopatiënt bij de indicatie en in de materiaalkeuze?
De patiënt staat centraal, dus. Maar weet u ook echt waar uw patiënt behoefte aan heeft? Het antwoord daarop krijgt u door de patiënt mee te nemen in de behandeling en zo commitment te verkrijgen. Welke informatie krijgt u van de beginsituatie in de mond, informatie waarop uw keuzes zijn gestoeld? Hierbij speelt in tegenstelling tot de beleggerswereld het adagium: Ervaringen uit het verleden geven wel degelijk een indicatie voor de toekomst.
Aan de hand van casuïstiek, onderbouwd met een solide theoretische basis, neemt Bas u graag mee hoe u risicofactoren in de mond leert herkennen, hoe u behandelprognoses gericht kunt inschatten en hoe u daar adequaat op kunt handelen. Beter herkennen door gericht te kijken levert niet alleen meer werkplezier op, maar ook een beter toekomstbeeld voor uw restauraties.
Iris Wernert
Casuïstiek: rehabilitatie casus van A tot Z op de ‘Kois‘ manier
Samen met Edris Rasta presenteert Iris een interessante rehabilitatiecursus van A tot Z op de ‘Kois’-manier bij een medisch gecompromitteerde patiënt – in samenwerking met het UMCU voor gezichtsreconstructie afdeling Mondziekten en Kaakchirurgie. Casuïstiek in optima forma: wat is mogelijk, welk plan kies je? Wat zijn de risico’s en wat is de follow up?
Edris Rasta
Occlusie, ondergeschoven kindje.
In de wereld van intelligente tandheelkunde is het erg belangrijk om de essentiële fysiologische en anatomische informatie te analyseren, waarnemen en registreren met behulp van de juiste instrumentarium en deze informatie overbrengen naar het lab(digitaal of analoog).
Niet alleen in complexe situaties, maar ook in eenvoudige gevallen, is het belangrijk om te zorgen dat, de 3 belangrijke rotatie en translatie bewegingen van de onderkaak, in de juiste anatomische VDO, zonder dat kauwmusculatuur, kaakgewrichten en pad van occlusie verstoort raakt, te analyseren en vastleggen.
Diagnose en prognose.
Kort samengevat?
- 2 dagen inspirerende kennisupdate in persoonlijke, informele setting.
- Samen op zoek naar haalbare oplossingen voor herkenbare casuïstiek.
- Kennis delen op basis van wetenschappelijke én klinische ervaring.
- Geen cowboyverhalen, maar praktisch toepasbare tandheelkunde.
- Ruim tijd om met de sprekers van gedachten te wisselen.
- Een pittige boost voor de restauratieve tandheelkunde in uw praktijk.
Specificaties
Datum
1&2 april 2022
Tijden
dag 1 12:30-20:00 uur / dag 2 9:00-18:00 uur
Sprekers
dr. Paul de Kok
dr. Bas Loomans
Edris Rasta
Iris Wernert
Arend van den Akker (moderator)
Locatie
Apollo Hotel Vinkeveen-Amsterdam
Het Apollo hotel ligt onder de rook van Amsterdam aan de A2. Met de moderne en vernieuwende sfeer van Amsterdam en tevens de rust van de Vinkeveense plassen is het een geweldige locatie voor deze nascholing. Het gloednieuwe Event Center is de plek waar het congres zal plaats vinden.
Ticketprijs
795,-
(BTW vrijgesteld)
Inclusief in dit arrangement is het volgende:
- Ontvangst, lunch & pauze arrangement op vrijdag
- Diner met sprekers op vrijdag
- Ontvangst, lunch & pauze arrangement op zaterdag
- Na afloop van het programma afsluitende borrel op vrijdag en zaterdag
- Certificaat met geregistreerde KRT punten
- Gratis parkeren bij de locatie