‘Rumble in the Jungle’

‘Rumble in the Jungle’ is de titel van de fameuze bokspartij in 1974 tussen Mohammed Ali en George Foreman. Letterlijk vertaald betekent het ‘gerommel in het oerwoud’. Welke relatie heeft dit met parodontologie? Kom naar Paro Open 2024 en ga mee op expeditie!

De complexiteit van parodontologie neemt voortdurend toe, waarbij de keuzes er niet eenvoudiger op worden. Nazorg, chirurgie, antibiotica, implantologie… het pad door zo’n jungle aan therapieën ligt niet altijd gebaand voor u. Soms wordt u verrast door nieuwe, onbekende geluiden: moet u daar iets mee en zo ja, hoe bereikt u dan uw bestemming? Misschien laat u zich liever niet afleiden. Kunt u dan toch enigszins genieten van de schoonheid die de jungle u te bieden heeft?!

Tijdens Paro Open 2024 betreden diverse ervaren gidsen samen met u de arena. Zonder bokshandschoenen, maar wel super getraind in het delen van de nieuwste inzichten in de parodontologie. Hoe kunnen richtlijnen bijvoorbeeld helpen bij het bepalen van de juiste route? Welke plaats nemen aandachtsgebieden - zoals microbiologie en chirurgie - in op uw kompas? En hoe kan AI van toegevoegde waarde zijn bij diagnostiek?!

Programma Paro Open 2024

TijdSprekerOnderwerp
8.30 - 9.00Inloop
9.00 - 9.45Prof. dr Egija ZauraGeef ons duidelijkheid over microbiologie begaanbaar pad door de jungle
9.45 - 10.30Dr. David Ansari MoinAI in de tandheelkunde: No jungle of fear dankzij intelligente gids
10.30- 11.00Pauze----
11.00 - 11.45Prof. dr.Fridus van der Weijden


Parodontologie in de  algemene praktijk 
11.45 - 12.30Louise van der Loo- SpruijtOffroad naar stabiel parodontitium
12.30 - 14.00Lunch
14.45- .15.30Prof. dr. Mark TimmermanIndicaties voor parodontale chirugie 
14.00 - 14.45Drs. Haakon KuitWelcome to the jungle of implants in the esthetic zone
15.30 - 16.30mystery quest

......

16.30 - 17.00Afsluiting & Borrel

......Dr. Wijnand Teeuw (moderator)

“Het eindpunt van je behandeling is een stabiel parodontium en de route die je daarvoor met je team moet afleggen verschilt per patiënt,” zegt parodontoloog dr. Wijnand Teeuw, moderator van Paro Open 2024. “Gezien alle factoren die daarbij komen kijken, kan dat soms een lastig pad opleveren. Waarbij je, net als in de jungle, te maken krijgt met mooie, maar ook onverwachts spannende momenten. Rumble in the Jungle wordt een zinderend congres!”

Welcome to the jungle of implants in the esthetic zone

door Haakon Kuit, implantoloog NVOI

Zo lang als de implantologie bestaat, wordt gestreefd naar optimaal behoud van de harde- en zachte weefselstructuur. Met name bij extracties van elementen in de esthetische zone levert de onherroepelijke resorptie van de processus alveolaris hierbij een pittige uitdaging op.

Een zeer succesvolle benadering, waarbij de buccale botkam behouden wordt, is Partial Extraction Therapies (PET). Een onderdeel van deze PET is de Socket-Shield-techniek, waarbij een deel van de wortel via een speciale techniek verwijderd wordt. Vervolgens kan het implantaat geplaatst worden en op een specifieke manier worden voorzien van tijdelijke kroon of individueel abutment.

Waarom is deze PET-filosofie een superieur alternatief voor de conventionele technieken? Wat kunt u ermee in de algemene praktijk, ook als u zelf niet implanteert? Implantoloog NVOI Haakon Kuit heeft het pad door deze implantologie-jungle al ruimschoots voor u geëffend en deelt zijn tips and tricks graag met u. Hij pakte PET in 2010 als eerste in Nederland op en beschikt derhalve over ruim dertien jaar ervaring, ook inzake follow-up. Zijn grote hoeveelheid toegepaste kennis én uitgebreide collectie casuïstiek maakt hem tot één van de inspirerende reisleiders tijdens Paro Open 2024.


AI in de tandheelkunde: No jungle of fear dankzij intelligente gids

door David Anssari Moin: Co-founder @ Promaton Artificial Intelligence / Co-founder @ DC Altman

We beseffen het misschien nog niet, maar Artificial Intelligence is al niet meer weg te denken uit de tandheelkunde. En dat is geen wonder, gezien de vele voordelen die AI ook voor ons werk biedt.

Neem de diagnostiek: het automatisch analyseren van röntgenopnamen is - qua objectiviteit en doeltreffendheid - door menselijke beoordeling niet te evenaren. Tandarts-implantoloog David Anssari Moin gaat een stap verder: het door hem opgestarte bedrijf Promaton levert geautomatiseerde 3D behandelplanning, toe te passen bij bijvoorbeeld orthodontie of implantologie. De voordelen? De behandeling verloopt veel efficiënter, is aanzienlijk effectiever en een razendsnelle 3D-virtualisatie van de patiënt maakt de communicatie niet alleen leuker, maar ook veel doeltreffender.

Inschrijven en annuleringsvoorwaarden

Na ontvangst van uw inschirjving sturen wij u een bevestiging. De facctuur voor uw congesdeelname wordt u niet eerder dan 1 april gestuurd

  • Bij annuleren voor 1 april geen annuleringskosten
  • Annuleren tussen 1 april en 1 juni: 25%
  • Annuleren tussen 1 juni en 27 augustus: 80%
  • Annuleren na 27 augustus : 100 % 

Details van de cursus

Sprekers

Louise van der Loo - Spruijt

Mark Timmerman

Egija Zaura

Prof dr. Fridus van der Weiijden

David Anssari Moin

Dr. Wijnand Teeuw

Haakon Kuit

Schrijf je in

Partners van dit event