Behandeling van peri-implantitis anno 2024

Het plaatsen van implantaten gebeurt steeds vaker en helaas betekent dat ook dat er vaker peri-mucositis en peri-implantitis voorkomt. Binnen de EFP (European Federation of Periodontology) is net een nieuwe richtlijn uitgekomen (2023) voor het voorkomen en behandelen hiervan. Wat kunt ú doen, wat kan de patiënt doen om dit te voorkomen en hoe kunnen we peri-implantitis en peri-mucositis behandelen? Dat zijn de vragen die beantwoord zullen worden aan de hand van casuistiek in deze cursus.

De cursus is geaccrediteerd met 3 KRT en KRM punten.

Leerdoelen:

1. wat de risicofactoren zijn voor het ontstaan van peri-implantitis en peri-mucositis.

2. waar u op moet letten bij het indiceren van een implantaat.

3. hoe u peri-implantitis en peri-mucositis kunt behandelen op basis van de meest recente richtlijnen

CV Monique Danser

Dr. Monique Danser is afgestudeerd in 1988 en is sinds 1989 werkzaam bij de sectie parodontologie van het ACTA. Daarnaast is zij tot 2000 werkzaam geweest in de algemene praktijk. In 1996 promoveerde zij op het proefschrift “The prevalence of periodontal bacteria colonizing the oral mucous membranes”. Verder heeft zij onderzoek gedaan naar de effecten van spoeldranken, tandenborstels en tongpoetsen en heeft zij meerdere publicaties op haar naam staan.
Zij is sinds 2007 parodontoloog erkend door de NVvP en werkzaam in de stafkliniek Parodontologie van het ACTA. Van 2008‐2015 is zij hoofd patiëntenzorg van de sectie Parodontologie geweest. Vanaf juli 2015 is zij 2 jaar interim voorzitter van de afdeling orthodontie van ACTA geweest. Na 7 jaar voorzitterschap van de NVvP (Nederlandse Vereniging voor Parodontologie) is zij nu penningmeester van de EFP (European Federation for Periodontology) Verder is zij profieldirecteur van de opleiding tot parodontoloog bij ACTA en van de post HBO parodontologie opleiding voor mondhygiënisten.

Details van de cursus

Sprekers

dr. Monique Danser

Schrijf je in

Partners van dit event