Restauratief Open 2023

Once upon a time in the west

Esthetiek en ethiek: hoe ver gaat u?!

We kennen ze allemaal: patiënten die met esthetische vragen komen die buiten de ethische maatstaven van de restauratief behandelaar liggen.

Tot op zekere hoogte meegaan in zulke wensen is niemand vreemd en de druk kàn hoog zijn: ‘beauty is in the eye of the beholder’: de patiënt is uw strengste jurylid.

Maar waar ligt uw grens? Hoe schept u reële verwachtingen, hoe voorkomt u teleurstellingen bij de patiënt? Hoe handelt u als het resultaat ondanks alle inspanningen niet naar verwachting is? Op welke manier (en door wie) worden uw keuzes bij dit alles beïnvloed? En welke rol spelen uw ethische waarden in uw behandelkeuzes?

Prikkelende casuïstiek

Tijdens Restauratief Open 2023 gaan restauratief tandartsen dr. Paul de Kok en prof. dr. Bas Loomans op zoek naar de ethiek achter de esthetiek. Zónder wijzend vingertje over ‘hoe het moet’, maar vooral mét prikkelende (eigen) klinische casuïstiek – onderbouwd met een solide theoretische basis - die als uitgangspunt kan dienen voor boeiende beschouwingen. Wat had anders gekund en hoe?

Blinde vlek weerspiegeld

Naast Paul en Bas bespreken enkele andere interessante sprekers op fascinerende wijze de grens tussen ethiek en esthetiek. De definitieve line-up van Restauratief Open 2023 wordt binnenkort bekend gemaakt, maar één ding is nu al zeker: de spiegel die alle sprekers zichzelf en de deelnemers voorhouden, levert veel tips & tricks op. De rol van de ethiek in de tandheelkunde wordt hierbij op een praktische en pragmatische weerspiegeld. Want kunnen wij als tandheelkundige professie wel iedereen gelukkig maken?!

Details van de cursus

Sprekers

Prof. dr. Bas Loomans

Dr. Paul de Kok

Partners van dit event