Paro Open 2023 "Parodontologie is Sexy"

Paro is sexy!

Cosmetische tandheelkunde is veelgevraagd en implantologie is hip. En weet u dat parodontologie niet alleen essentieel is, maar ook heel sexy? Kom naar Paro Open 2023 en laat u gedurende twee dagen verleiden tot een hernieuwde kennismaking met dit aantrekkelijke vakgebied.

In de inmiddels vertrouwde kleinschalige setting van Paro Open komen alle invalshoeken van parodontologie volop aan de beurt. Van paroprotocol tot microchirurgie: u kunt rekenen op een in vele opzichten opwindend programma. Er wordt veel meer dan een tipje van de sluier opgelicht, maar we houden het natuurlijk wel netjes.

Begeerlijk tandvlees…

Op het voorlopige programma staan al diverse aantrekkelijke lezingen. Onder de titel ‘Show me your s..y teeth’ bespreekt Giles de Quincey de gummy smile met chirurgie & klinische kroonverlenging in het front. Via parodontale plastische chirurgie belicht Guido Rhemrev ‘Begeerlijk tandvlees’, terwijl de kleurrijke, geurrijke mond én de ‘dark side’ van slechte adem nader toegelicht worden door respectievelijke prof. dr. Marja Laine en Julio Villalba Recuerda.

… woest aantrekkelijk…

Nieuwe tools maken paro woest aantrekkelijk’, meent Lodewijk Gründemann. En zal paro in de toekomst meer opwindend worden? Dat vraagt Olga Tryfonos zich af. Miranda Belder deelt haar inzichten in het aantrekkelijk houden van de initiële behandeling voor de patiënt.

… de verleiding is groot!

Dr. Edwin Winkel zet zijn publiek dan weer aan het twijfelen. Want is paro sexy… of niet?! Dr. Dick Barendregt weet het zeker: de verleiding is groot, maar zonder hulpmiddelen is het toch beter. Arend van den Akker zal u tenslotte overtuigen van de kracht van de sexy six: it’s al about margins.

Met zo’n sterrencast is in elk geval duidelijk: zo spannend kan het werken aan het fundament van een gezond gebit zijn!

Dr. Wijnand Teeuw:

‘Dit wordt een in alle opzichten gepassioneerd congres!’


TitelSprekers
Paro is sexy…... of niet?Dr. Edwin Winkel
“De weg naar een gezond parodontium; een verleidelijke job.”Miranda Belder
Show me your s...y teethGiles de Quincey
"begeerlijk tandvlees" parodontale plastische chirurgieGuido Rhemrev
Een kleurrijke en geurrijke mondProf. dr. Marja Laine
“Dark side van slechte adem”Julio Villalba Rucureda
Will Microbiology periodontology become more exciting in the future?Prof. dr. Paul Savelkoul
"Nieuwe tools maken paro woest aantrekkelijk"Lodewijk Gründemann
"De verleiding is groot maar zonder hulpmiddelen is het toch beter!"Dr. Dick Barendrecht
De sexy six en de invloed van stand en vorm van het element of de restauratie op het parodontium.Arend van den Akker
ModeratorDr. Wijnand Teeuw


PROGRAMMA VRIJDAG 29 SEPTEMBER

12.45 – 13.30 uur
Inloop plus registratie

13.30 – 13.50 uur
Opening congres
 dr. Wijnand Teeuw en Sebastiaan van Wermeskerken

13.50-14.30 uur
Paro is sexy…... of niet?
dr. Edwin Winkel

Parodontologie wordt over het algemeen niet beschouwd als een ‘sexy’ vakgebied in de traditionele zin, aangezien paro zich voornamelijk bezighoudt met medische en gezondheidsgerelateerde kwesties. Het is echter een belangrijk veld dat helpt om de gezondheid en het welzijn van patiënten te waarborgen. Dr. Edwin Winkel deelt graag zijn passie over dit vakgebied met u. Misschien komen Paro, Passie en Seks wel dichter bij elkaar dan u denkt…

14.30-15.30 uur
De weg naar een gezond parodontium; een verleidelijke job
Miranda Belder

Het schoonheidsideaal is door de eeuwen heen onderhevig aan veranderingen. Heden ten dage overheerst de digitale perfectie. Als gevolg daarvan veranderen de wensen van onze patiënten ook. Aan de zorgprofessional de taak om te beginnen bij de basis, het gezonde parodontium. Hoe blijft dit een verleidelijke job? En hoe verleid je de patiënten tot gedragsverandering: misschien door te spreken over ‘gedragsverrijking’?

16.00-17.00 uur
Show me your s...y teeth
Giles de Quincey

Een stralende lach is wat wij allen willen én willen zien, een mooie lach geeft zelfvertrouwen en heeft een positief effect op ons functioneren. Mooie tanden kunnen bedekt zijn door hyperplastische gingiva, bijvoorbeeld persisterend na orthodontie, ook kan het teveel aan gingiva genetisch bepaald zijn. Dit kan resulteren in de zgn. ‘gummy smile’. Daarnaast kunnen skeletale verhoudingen, dan wel liphypermobiliteit, een belangrijke rol spelen bij de zichtbaarheid van de gingiva.

Giles de Quincey praat u bij omtrent de etiologie, prevalentie, diagnostiek en verschillende therapieën om de gummy smile te corrigeren, natuurlijk met speciale aandacht voor de esthetische chirurgische kroonverlenging. Met interessante casuïstiek en video’s wordt snel duidelijk hoe u een perfecte harmonie tussen tanden en tandvlees kunt realiseren.

A beautiful smile is a joy foreve.

17.00 -17.45 uur
Evi Victorine van Ingen-Henderik

17.45 - 19.00 uur Diner

19.00 - 20.00 uur
De sexy six
Arend van den Akker

Tandstand en tand/restauratievorm zijn onlosmakelijk verbonden met vorm en aanzicht van het parodontium, zeker bij de zes boven frontelementen.

Met de Align, Bleach en Bond-techniek komt het realiseren van deze sexy six steeds meer binnen bereik van iedere algemeen practicus.

Vaak is na orthodontie en parobehandeling een correctie van de vorm van het element nodig. Composiet is en blijft een minimaal invasieve techniek om deze problemen te behandelen.
Daarnaast zijn nauwkeurig werken en een goede, ‘niet sondeerbare’, randaansluiting van ons restauratief werk belangrijk voor een biologische acceptatie. It’s all about margins …

Arend van de Akker neemt u mee om deze filosofie te verduidelijken. Vanzelfsprekend wordt hij daarin vergezeld door uitvoerige interessante casuïstiek.

PROGRAMMA ZATERDAG 30 SEPTEMBER

09.00-10.00 uur
Begeerlijk tandvlees
Integraal behandelplan: waar werk je naartoe en hóe?!
Guido Rhemrev

Waar wil je naartoe werken? Wat is je einddoel? Het succes van een gespecialiseerde tandheelkundige behandeling valt of staat met een gedegen integraal behandelplan. Bij de uitvoering daarvan spelen diverse factoren een bepalende rol, variërend van een multidisciplinaire samenwerking tot het gericht toepassen van chirurgische mogelijkheden zoals de graft. Extra uitdaging hierbij is het feit dat de wetenschap continue in ontwikkeling is. Guido Rhemrev, parodontoloog NVVP & implantoloog NVOI, houdt zijn kennis (en kunde) paraat en deelt deze met u tijdens Paro Open 2023!

10.00-10.40 uur
E
en kleurrijke en geurrijke mond
prof. dr. Marja Laine

‘Het geurboeket’ in een slechte adem, als gevolg van onwelriekende gassen, niemand is er blij mee. De veroorzaker is het bacteriële metabolisme. De veelzijdige omgeving in de mond: harde en zachte weefsels, plaatsen met veel en weinig zuurstof maken het mogelijk voor zowel aerobe als anaerobe bacteriën om te groeien. Nieuwsgierig naar de nieuwste inzichten op het gebied van halitose? Na de lezing van prof. dr. Marja Laine bent u weer helemaal ‘bij’.

10.40-11.10 uur
The Dark Side van slechte adem
Julio Villalba Recuerda

Wilt u slechtere resultaten van uw parodontale behandelingen voorkomen, dan is het behandelen van halitose zeker aanbevolen. Halitose zou namelijk best wel eens één van de contributing factors voor parodontitis kunnen zijn, aldus Julio Villalba Recuerda. Hij onderzocht de relatie tussen beide aandoeningen en de onderzoeksresultaten zijn verbijsterend…

11.30-12.30 uur
“Orale bacteriën: meer dan tandheelkunde”
Prof. dr. Paul Savelkoul

Medisch moleculair microbioloog en hoogleraar prof. dr. Paul Savelkoul verricht al jaren wetenschappelijk onderzoek naar micro-organismen, waaronder de paropathogenen die een rol spelen bij het ontstaan van parodontitis. De rol van paropathogenen wordt steeds complexer, waarbij in toenemende mate systemische effecten van deze bacteriën in het menselijk lichaam duidelijk worden

12.30 – 13.30 uur
LUNCH

13.30-14.30 uur
Nieuwe tools maken paro woest aantrekkelijk
Lodewijk Gründemann

Een subgingivale reiniging en behandeling van cariës is niet heel effectief als de oorzaak van het ontstaan - het afwijkende mondzorggedrag - onvoldoende wordt bijgestuurd. En terwijl de wereld om ons heen volop verandert, blijven wij op de ons vertrouwde manier proberen om patiënten te motiveren hun mondzorggedrag aan te passen. Dat kan anders! Vernieuwende inzichten en gedragsinterventietechnieken uit de algemene gezondheidszorg bieden ons vele nieuwe mogelijkheden om zorgverleners én patiënten te ondersteunen in de zo broodnodige aanpassing van het mondzorggedrag. Die nieuwe tools maken paro woest aantrekkelijk, zo vertelt Lodewijk Gründemann op basis van wetenschap én praktijkervaring.

14.30 -15.30 uur
De verleiding is groot maar zonder hulpmiddelen is het toch beter!
dr. Dick Barendregt

Autotransplantatie biedt een biologische oplossing zonder de nadelen van implantaten, zo wijzen inmiddels duizenden praktijkvoorbeelden en diverse wetenschappelijke onderzoeken uit. Is deze innovatieve techniek ook in uw praktijk toepasbaar? Dr. Dick Barendregt illustreert diverse indicaties met intrigerende patiëntvoorbeelden.

15.30 -16.30 uur
Borrel


Ticketprijs

899,- (BTW vrijgesteld)

Inclusief in dit arrangement is het volgende:
•Ontvangst, pauze arrangement op vrijdag
Dinner op vrijdag, inclusief drankjes
•Ontvangst, lunch & pauze arrangement op zaterdag
•Na afloop van het programma afsluitende borrel op vrijdag en zaterdag
•Certificaat met geregistreerde KRM/KRT punten
•Gratis parkeren bij het Leonardo Meeting & Event Centre VinkeveenDetails van de cursus

Sprekers

Prof. dr. Paul Savelkoul

Arend van den Akker

Evi Victorine van Ingen - Henderikx

Guido Rhemrev

Julio Villalba Recuerda

Dr. Edwin Winkel

Miranda Belder

Prof. dr. Marja Laine (ACTA)

Dr. Dick Barendregt MSc

Wijnand Teeuw - Dentalcens

Dr. Wijnand Teeuw