Save the Date

Mondhygiënist Michelle Kuulkers over ‘Ouderenzorg is Hip!? 2022’:

“Een schone mond en frisse smaak vindt iedereen prettig”


Hoe hip is mondzorg bij ouderen?

“Het reinigen van het gebit bij ouderen krijgt steeds meer de aandacht die het verdient. Daar ben ik blij mee. Een gezonde mond heeft een positief effect op de kwaliteit van leven, goede mondverzorging kan veel problemen voorkomen. Daarnaast is het ook voor ouderen prettig als de mond goed aanvoelt en pijnvrij is. Ouderenzorg is met recht ‘hip’, dat gaan we met dit congres absoluut aantonen.”

Hoe HIP is het congresprogramma?

“Het leuke ervan is dat we vooral focussen op de meerwaarde van mondzorg bij ouderen. Zo’n poetsmoment kun je immers ook benutten voor wat meer persoonlijk gerichte aandacht of, indien mogelijk, een gesprek. Daartoe geeft een gedragsbioloog een interessante lezing, is er volop aandacht voor vitaal ouder worden en betreedt een geriatrisch tandarts het podium. Het congresprogramma is leerzaam, afwisselend en afgestemd op de praktijk.”

Als moderator van ‘Ouderenzorg is HIP!? 2022’ leid je dit congres in goede banen. Welke bezoekers nodig je uit om te komen?

“Iedereen die nieuwsgierig is naar mondzorg bij ouderen! Met name voor verzorgenden, zorgmanagers en tandheelkundige zorgverleners is het programma een aanrader. Het biedt voor ieder wat wils en er is genoeg tijd om ervaringen uit te wisselen. Er zijn weinig bijeenkomsten die specifiek de mondzorg aan ouderen centraal stellen, laat staan dat het op zo’n aantrekkelijke manier gebeurt. Dit is echt een uniek congres!”

Details van de cursus

Schrijf je in

Partners van dit event